•  
 
 
 
News
29.12.2010

Banka nadgleda i gaćice zaposlenicama

Banka nadgleda i gaćice zaposlenicama

Švicarska banka koja je pretrpjela velike gubitke uslijed financijske krize i primila pomoć od 67 milijardi dolara, pokušava vratiti dostojanstvo i ugled na malo čudan način – diktirajući zaposlenicima kakve će gaćice nositi.

 

U opsežnom bančinom dokumentu koji ima oko 50 stranica navodi se da muškarci ne smiju imati upadljive čarape, žene smiju nositi samo najlonke i gaćice boje kože, ne smiju intenzivno mirisati, bilo po parfemima, češnjaku ili cigaretama. 

Također, muškarci bi trebali nositi kravate s 'uzorcima koji odgovaraju njihovoj građi lica', a za oba spola vrijedi pravilo da ne smiju nositi uske hlače/suknje zbog kojih bi se nazirali obrisi donjeg rublja. 

Ženama se preporučuje da ne nose preuske cipele 'jer nema ničeg odbojnijeg od kiselog osmijeha', a nisu poželjne niti tetovaže, kičasti nakit, 'narukvice' oko gležnjeva i prenaglašena šminka. 

Popis za žene je podugačak, pa ćemo navesti još samo da 'vidljivi prirodni korijeni kod obojene kose, te umjetni i obojeni nokti ne ostavljaju dojam profesionalizma'.

webcafe.net.hr

 
Comments
Poređaj po: 
Po stranici: 
 
  • Još niko nije upisao svoj komentar...
Actions
Rating
0 glasao
Copyright © 2017 SKANDY radio.